Kuvan Kevät 2017 – EDIT

Sulje

Sulje

Kuvan Kevät 2017

Kuvan Kevät on Taideyliopiston Kuvataideakatemian järjestämä vuotuinen maisterinäyttely, johon osallistuu kuvataiteen maisteriksi valmistuvia taiteilijoita. Näyttely esittelee kattavasti uusinta kuvataidetta. Mukana on maalauksia, veistoksia, taidegrafiikkaa, videoteoksia ja installaatioita.

Kuvan Kevät on Taideyliopiston Kuvataideakatemian järjestämä vuotuinen maisterinäyttely, johon osallistuu kuvataiteen maisteriksi valmistuvia taiteilijoita. Näyttely esittelee kattavasti uusinta kuvataidetta. Mukana on maalauksia, veistoksia, taidegrafiikkaa, videoteoksia ja installaatioita. Tämän vuoden Kuva Keväässä on mukana 46 opintojaan viimeistelevää taiteilijaa. Näyttely syntyy ilman ennalta annettua teemaa. Valmistuvien taiteilijoiden itsenäinen työskentely saa aikaan moninaisia näkökulmia, tekniikoita ja kokeiluja esittelevän katsauksen. Näyttelyn kuraattori, tilallisuuden ja näyttelysuunnittelun lehtori Suvi Lehtinen kuitenkin havaitsee populismin asettamien haasteiden saaneen tilaa tekijäjoukon ajatuksissa. – Tulisiko meidän tehdä taidetta, joka tarjoaa yhtä helposti omaksuttavia ajatuksia kuin populistinen diskurssi ja joka kuitenkin toimisi selvästi sen vastapainona? Vai tulisiko taiteen toimia tilana, joka tarjoaa mahdollisuuden tehdä monimutkaisia kokeiluja, jotka ovat ehkä jopa tiedon tuolla puolen, Lehtinen toteaa. Näyttely on tänäkin vuonna hengästyttävä ja mitään yhtä punaista lankaa on siitä turha lähteä etsimään. Tämän vuoksi aina osa töistä tuntuu nousevan esiin paremmin kuin toiset. Tällä kertaa itseäni viehättivät tilalliset ja kolmiulotteiset teokset kuten Emma Jääskeläisen kiviveistokset, installaatiot kuten Dylan Ray Arnoldin Springfling ja Justin Tyler Taten Dos tai Reija Meriläisen koukuttavan hypnoottinen video Crush. Maalauksista mieleen jäivät erityisesti Anita Naukkarisen värikkäät öljymaalaukset. Katsojana en kaipaa laajalle näyttelylle ankarampaa kuratointia. Pidän siitä, että lopputyönäyttely esittelee valmistuvien taiteilijoiden töitä mahdollisimman vapaasti ja rennosti. Sen sijaan toivoisin sille vieläkin enemmän tilaa ja paljon enemmän aikaa. Jos minulta kysyttäisiin, niin Kuvan Kevät voisi jatkossa olla pikemminkin Kuvan Kesä.Lauantaina 27. toukokuuta klo 14 opastettu kierros näyttelyyn kuvataiteilijan ja Kuvataideakatemian alumnin Karoliina Hellbergin johdolla. Kuvan Kevät -maisterinäyttely on avoinna sunnuntaihin 28. toukokuuta asti klo 11-18 Kuvataideakatemian näyttelytiloissa (Merimiehenkatu 36 C ja Lönnrotinkatu 35) ja sekä väliaikaisessa lisätilassa osoitteessa Merimiehenkatu 36 E sekä HAM-kulmassa ja sen läheisyydessä Tennispalatsissa. Näyttelyyn ja sen tapahtumiin on vapaa pääsy. Lue lisää: www.kuvankevat.fi
Kuva: Dylan Ray Arnold: Springfling, 2017. Valokuva: Petri Summanen / Kuvataideakatemia.]]>

Olen taidehistorioitsija ja mielessäni ovat usein taiteen välittämiseen ja sosiologiaan liittyvät kysymykset. Tällä hetkellä työskentelen korkeakouluhallinnon parissa, aiemmin muun muassa museoissa ja gallerioissa. Lähestyn taidetta katsoen, kuunnellen ja keskustellen.

viivi@editmedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *