Työhuoneella: Linda ja Aura – EDIT

Sulje

Sulje

Työhuoneella: Linda ja Aura

Työhuoneella-sarjan aloittaa performanssiduo Linda ja Aura. Linda Granfors ja Aura Hakuri ovat tehneet yhdessä esityksiä, installaatioita ja näyttelyitä vuodesta 2001 alkaen. Työpari on myös kuratoinut performanssifestivaali Angakoqia vuodesta 2014 lähtien. Teoksissaan he luovat oman erityisen maailmansa, jossa mielikuvitus ja leikki ovat vahvasti läsnä.

Työhuoneella on videohaastattelujen sarja, jossa keskustellaan taiteilijoiden kanssa heidän työskentelynsä teemoista ja sisällöistä. Perinteisen työhuoneen sijaan haastattelut sijoittuvat paikkoihin ja tiloihin, jotka ovat tavattujen taiteilijoiden työskentelytavoille olennaisia tai ajankohtaisia. Ensimmäisessä kolmen haastattelun sarjassa tarkastellaan lisäksi erityisesti kehollisuuden, performatiivisuuden ja sukupuolisuuden teemoja. Työhuoneella-sarjan aloittaa performanssiduo Linda ja Aura. Linda Granfors ja Aura Hakuri ovat tehneet yhdessä esityksiä, installaatioita ja näyttelyitä vuodesta 2001 alkaen. Työpari on myös kuratoinut performanssifestivaali Angakoqia vuodesta 2014 lähtien. Teoksissaan he luovat oman erityisen maailmansa, jossa mielikuvitus ja leikki ovat vahvasti läsnä. Lindan ja Auran performanssit asettuvat usein suhteeseen ympäristönsä kanssa sekä sijoittuvat luonnon, henkisyyden ja kehon risteyskohtiin. EDIT tapasi Lindan ja Auran Mustikkamaan takana Honkaluodolla, jossa taiteilijat esittelivät työskentelyään sanoin ja teoin.

Lue täältä myös juttu Lindan ja Auran Yhteys-performanssista, joka on osa viisivaiheista esitysten sarjaa.

 

Työhuoneella-sarjan tekoa on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

EDIT on vuonna 2014 perustettu julkaisu, jossa kirjoitetaan nykytaiteen sisällöistä, taiteilijoista, näyttelyistä ja ajankohtaisista ilmiöistä kulttuurin kentällä.

info@editmedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *