Kolme kiinnostavaa New Yorkin kesässä – EDIT

Sulje

Sulje

Kolme kiinnostavaa New Yorkin kesässä

Heinäkuussa lomailemme myös New Yorkissa, jossa kiinnostavat näyttelyt eivät koskaan lomaile.

Heinäkuussa lomailemme myös New Yorkissa, jossa kiinnostavat näyttelyt eivät koskaan lomaile.


Naiset katsovat miehiä Cheim & Readissa
“She was placing me in what many would interpret as a feminine pose, or what you would expect to see in traditional or historical paintings of women, certainly not of men. This became an underlying theme in many of her works. The reversal.” – Paul Rosano taiteilija Sylvia Sleigh‘n teoksesta Paul Rosano in Jacobsen Chair, 1971. Cheim & Read -gallerian ryhmänäyttelyssä The Female Gaze part 2: Women Look At Men teoksissa mies asettuu naisen katseen kohteeksi ja kompositioon, jossa perinteisesti on totuttu näkemään nainen. Vaikka näyttelyn kuratoriaalisesta lähtökohdasta niputtaa naispuoliset taiteilijat yhtenäiseksi joukoksi voisi helposti tulla yleistämisen makua, taiteilijalista viittaa teeman moniulotteiseen ja monivälineelliseen tarkasteluun. Näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Diane Arbus, Louise Bourgeois, Katherine Bradford, Marlene Dumas, Tracey Emin, Jenny Holzer, Sylvia Sleigh sekä Ateneumissa parhaillaan esillä oleva Alice Neel. The Female Gaze part 2: Women Look At Men Cheim & Read / 547 West 25th Street 23.6.–2.9.  
Unfinished Met Breuerissa
The Met on avannut sivupisteen Marcel Breuerin suunnittelemaan kuuluun Madison Avenuen rakennukseen, jossa Whitneyn taidemuseo toimi ennen muuttoaan Meatpacking Districtiin. Uusissa tiloissa tullaan näkemään Metin modernin taiteen ja nykytaiteen näyttelyitä. Kehuttu kesänäyttely Unfinished: Thoughts Left Visible tarkastelee taideteoksen keskeneräisyyden kysymyksiä: Milloin teos on valmis tai miksi se on jäänyt keskeneräiseksi – tahattomasti tai tahallisesti? Näyttely liikkuu sekä puhtaasti visuaalisella että taidefilosofisella tasolla yltäen renessanssimestareiden kesken jääneistä teoksista modernistien ja käsitetaiteilijoiden tarkoituksella keskeneräisiin tai yleisön täydennettäviksi tarkoitettuihin teoksiin. Teema kohdistaa huomion tiiviisti myös taiteen tekemisen prosessiin. The Met saattaa olla ainoa museo, joka pystyy tuottamaan näyttelyn, jossa Leonardon, Rembrandtin, Rubensin, Rodinin, Matissen kuin merkittävimpien nykytaiteilijoiden teoksia nähdään rinta rinnan.   Unfinished: Thoughts Left Visible Met Breuer 18.3.–4.9.
Katharina Grosse Fort Tildenissa
MoMA PS1:n Fort Tildeniin Queensiin komissioima Katharina Grossen teos Rockaway! näyttää kuin idyllisessä rantamaisemassa olisi räjähtänyt jättimäinen spraypurkki. Tällä kertaa Grosse on käyttänyt maalauskankaanaan hurrikaani Sandyn myötä hylättyä rantarakennusta, jonka hän on peittänyt leiskuvan punaisella maalilla. Immersiivinen installaatio sijaitsee suosittujen Rockaway- ja Jacob Riis -rantojen läheisyydessä aiemmin armeijan tukikohtana toimineella alueella. Kesän ja syksyn ajan, ennen rakennuksen purkamista, esillä oleva teos kohoaa tyynestä ympäristöstään kuin hallusinogeninen kangastus, mutta sulautuu auringonlaskun aikaan ympäröivään maisemaan. Varsinainen maisemamaalaus. Katharina Grosse: Rockaway! National Recreation Area / Fort Tilden 3.7.–30.11.   Kuva: Katharina Grosse: Rockaway! Pablo Enriquez / MoMA PS1]]>

Olen kirjoittaja ja taidehistorioitsija, ja työskennellyt kulttuurialan organisaatioissa nykytaiteen ja viestinnän parissa. Niin kirjoittamisessa kuin taiteessa kiehtoo usein enemmän prosessi kuin lopputulos.

rosa@editmedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *